недеља, 11. мај 2014.

Ako si već žena, onda bolje s bradom nego sa šiškama

Proleće a dan letnji. Vrata od frizeraja otvorena širom. Snebivajući se na njih ulazi mlada žena u crnoj trenerci i patikama, pola koraka iza nje krupan i ćelav muškarac s torbicom ispod ruke, očigledno muž. Isto trenerka, crvena. Pristojno, nekako upadljivo pristojno, javljaju se svima dok ona pogledom traži Dragana, šefa parade. Htela bi da joj samo skrati šiške, kaže, jer žure. Frizer je pita kako ćemo, hoćete li ravno ili ukoso, s nekim slojevima. Nije da bih se udubila u nečiji izbor šiška-stajlinga al ona se u tom trenutku okreće svom pratiocu i pita ga šta on želi da ona uradi. Dok mu se preznojavala ćela pod teretom odluke, začkilji na jedno oko zamišljajući mogući rezultat i reče odlučnim glasom: " Ravno. Ali stajaću tu pored dok ih šiša, da budem siguran da je okej." Svi ostali u salonu zabavljeni su kao svojim poslom, samo ja gledam tuđa netremice. Posle tri štrica makazama, ona ga pogleda s puno strepnje a onda i sa olakšanjem. Jer je dobila jedno: "Sviđa mi se ."

Dragan ih častio, jer su stare mušterije, i ispratio uz gotovo srdačan pozdrav. Dok još nisu zamakli čestito ja ga izbečeno pitam: "Jel ja to dobro kapiram - on to njoj bira šiškke?!"
- A to? Pa da oduvek, danas su bili baš brzi, nekad ne može da se odluči po pola sata. On. Pa im zato nisam naplatio. A i inače im ne naplaćujem ovakve posete. To neki ritual, oni čudni, pa šta da im radim osim da im ne stajem na muku.

Samo da je ne mlati, izgovaram glasno. I dodajem, kvarno i lažno - znam, da zavidim na stepenu bliskosti sa nekim bez koga ni kosu ne možeš da središ. I mislim kako smo zemlja u kojoj se pola nacije zgranulo nad tipom s bradom koji je sinoć zabavio Evropu. Iako ie valjda momak s bradom normalna stvar. I našminkani momak s bradom, u haljini je normalna stvar. Mnogo normalnija od onog koji ima životnu misiju da svojoj ženi odobrava šiške. I da, stvarno ali stvarno se nadam da je ne mlati. 

Нема коментара:

Постави коментар